Al het leiderschap begint bij zelfleiderschap

Spreker leiderschap

Leiderschap is enorm in beweging. In de huidige dynamische wereld passen sommige organisaties zelforganisatie toe. Maar bijvoorbeeld in bedrijven waar sterk bezuinigd wordt, zie je ook nog veel klassiek hiërarchisch leiderschap. In beide gevallen verwachten we ander soort leiderschap dan in de 20ste eeuw. Het traditionele leiderschap is op zijn retour. Je kunt in het leiderschap niet meer terugvallen op een vast repertoire. De grootste tegenstander van een leider is de leider zelf. Met de beperkingen die voortkomen uit zijn persoonlijkheid, zoals angsten en belemmerende overtuigingen, bevecht de leider zijn eigen kwaliteit en gaven.

Inspirerend leiderschap met toegevoegde waarde
Voor de leiders die het verschil maken. Een leider die open staat voor zijn omgeving en een voorbeeld is voor anderen. Leiderschap waar richting geven en ruimte laten, betrokkenheid en verbinding centraal staan. In verbinding met jezelf, de ander, het team en de organisatie en met de rest van de wereld. Jezelf afvragend: ‘Wat is mijn rol in het grotere geheel?’ Het goede voorbeeld geven is de belangrijkste stap die je kunt zetten. Tenslotte is leiderschap moed tonen om beslissingen te nemen, het lef om los te laten, durven delegeren, durf om te veranderen en om fouten te maken. De ontwikkeling van persoonlijk leiderschap is een vereiste zodat je echt van toegevoegde waarde kunt zijn voor de ander.

Onderwerp voor keynotes & incompany sessies

Wijs leiderschap

Leiderschap maakt en vormt een organisatie. Daarnaast is leiderschap enorm in beweging. Medewerkers verlaten niet de organisatie ze verlaten hun manager. Dat het anders kan en moet dan in de 20ste eeuw zien de meeste mensen wel. Maar hoe anders en hoe doe je dat? Welke bewezen inzichten zijn er om jezelf te updaten voor een nog betere versie? Voor managers, professionals en ondernemers die meer het positieve verschil willen maken en zich willen blijven ontwikkelen.

Enkele vragen die Hélène kan beantwoorden:

❑ Wanneer staat het brein open voor groei en ontwikkeling?

❑ Hoe houden we mensen in beweging?

❑ Wat is noodzakelijk voor meer werkplezier?

❑ Hoe doorbreken we belemmeringen?

Waarom Hélène?

Hélène maakt altijd de koppeling met de behoefte binnen uw organisatie. Zij combineert sociale- en positieve psychologie, neurowetenschap, NLP met oude wijsheidstradities.

Hélène stimuleert je om anders te kijken, denken en doen en zij maakt je bewust van je impact. Haar boodschap heeft alles: hoge energielevering, verrassende presentatie met beeldende metaforen, interactie met het publiek, video’s en bewezen praktische inzichten.  Aan het einde van de inspiratiesessie  hebben de deelnemers een aantal concrete tools in handen, ze hebben gelachen, hun geheugen is opgefrist en ze hebben een nieuw inzicht.

Hélène heeft o.a. gewerkt voor:

Meer informatie om Hélène in te huren als spreker leiderschap?

Bel: 0180-820814

mail@heleneoosterhuis.nl

Contactformulier